Εξωστρεφές το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

DSC_0094

Tην Τρίτη 19 Απριλίου 2016, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κα. Daphne Scherer, αλλά  και λειτουργοί του Ιδρύματος Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΕΠ) πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με επίκεντρο τη λειτουργιά του Προγράμματος Erasmus+ Δράση 1, μαθησιακή κινητικότητα ατόμων, στην παρουσία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Μαρίλιας Παναγιώτου, και της Λειτουργού Κινητικότητας  κα. Σταυρούλας Αντωνίου.

Κατά τη συνάντηση, η Λειτουργός Κινητικότητας, παρουσίασε τη λειτουργία αλλά και τους στόχους του Γραφείου Κινητικότητα Erasmus στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  με μέλη του Ακαδημαϊκού  και Διοικητικού προσωπικού που συμμετείχαν στην κινητικότητα  τέθηκαν εισηγήσεις, και τονίστηκαν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου στο Πρόγραμμα Erasmus+.

Κατά την επίσκεψη, ο Πρύτανης του ΤΕ.ΠΑ.Κ, Ανδρέας Αναγιωτός και η κα. Scherer είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τη λειτουργία του προγράμματος στην παρουσία εισερχομένων φοιτητών Erasmus που φιλοξενούνται στο ΤΕ.ΠΑ.Κ αλλά και εξερχόμενων φοιτητών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα στο παρελθόν. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν από την κινητικότητα τους τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Κινητικότητας του  ΤΕ.ΠΑ.Κ, από το ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του (2008/2009), έχει χρηματοδοτήσει πέρα των 326 κινητικοτήτων που αφορούν φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Επίσης μέσα από τη σύναψη Διαπανεπιστημιακών Συμφωνιών Συνεργασίας έχει φιλοξενήσει   πέρα των 450 φοιτητών και ακαδημαϊκών/ διοικητικών από χώρες κράτη μέλη.

Παρακολουθείστε το βίντεο που επιμελήθηκαν οι εισερχόμενοι φοιτητές Erasmus για τη ζωή στο ΤΕ.ΠΑ.Κ, σε συνεργασία με τον Γιώργο Νικόλα, υπεύθυνο για τους εισερχόμενους Φοιτητές Erasmus. DSC_0086

DSC_0017