1ST Erasmus Staff Training Week

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29/10 η έναρξη της πρώτης εβδομάδας κατάρτισης – 1ST Erasmus Staff training Week- στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους και των εορτασμών των 25 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος.

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Κινητικότητας Erasmus της ΥΕΔΣ, δεκατρείς αντιπρόσωποι, μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού από 10 Πανεπιστήμια της Ευρώπης, βρίσκονται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 29/10-2/11, με στόχο τη δικτύωση, την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία τους με το ΤΕ.ΠΑ.Κ καθώς και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας και διεθνοποίησης . Χθες, Δευτέρα 29/10 οι αντιπρόσωποι του πανεπιστημίου έτυχαν υποδοχής από τον Προϊστάμενο της Υ.Ε.Δ.Σ, Δρ. Χαράλαμπο Χρυσοστόμου και τη λειτουργό του προγράμματος Σταύρη Αντωνίου, ξεναγήθηκαν στο κέντρο της Λεμεσού από τον ΚΟΤ, ενώ έγιναν παρουσιάσεις για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τους Δρ. Σώτο Βοσκαρίδη, Ανώτερο Λέκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρολογικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και τη Ντία Ευαγόρου, Λειτουργό Διεθνών Σχέσεων της Υ.Ε.Δ.Σ

Οι Αντιπρόσωποι των πανεπιστημίων: UC Syddanmark Denmark, University College Ghent Belgium, University of Teacher Education Vienna, Cracow University of Technology Poland, Université Paul Sabatier Toulouse III France, The State Higher School of Computer Science and Business Administration in Lomza Poland, TEI ΗΠΕΙΡΟΥ, Art Academy Latvia, City University London καιPolitecnico di Milano Italy, θα συμμετέχουν σε έκθεση σπουδών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το γραφείο Σταδιοδρομίας της ΥΠΦΜ την Τετάρτη 31/10 στο Φουαγιέ του Κτηρίου Ανδρέας Θεμιστοκλέους ώρα 10.30-1.30 , όπως επίσης και σε Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής και Διεθνούς κουλτούρας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Γλωσσών το βράδυ της Τετάρτης 31/10 στο Κτήριο Παυλίδη ώρα 7.00-10.00.

Επίσης οι αντιπρόσωποι των πανεπιστημίων θα ενημερωθούν από τα γραφεία των υπηρεσιών Βιβλιοθήκης, Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων ,Φοιτητικής Μέριμνας, αλλά και το Κέντρο Γλωσσών, αναφορικά με τους επιμέρους στόχους του πανεπιστημίου. Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της εβδομάδας κατάρτισης είναι ανοικτές για το ακαδημαϊκό, διοικητικό και φοιτητικό κοινό.