2nd Erasmus Staff Week and Eracon Congress

Στα πλαίσια του δέκατου Συνέδριου των Ιδρυματικών Συντονιστών Erasmus, ERACON 2014 European Association of Erasmus Coordinators- ΕΑΕC, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη εβδομάδα εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2nd Erasmus Staff Training Week , από 28 Απριλίου- 2 Μάιου 2014.

Την εβδομάδα εκπαίδευσης και κατάρτισης που οργάνωσε το Γραφείο Κινητικότητας Erasmus, παρακολούθησε ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα Πανεπιστήμια University College South Denmark, Pädagogische Hochschule Wien, West Pomeranian University of Technology Poland, Glasgow Caledonian University UK, Czech University of Life Sciences Prague, καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας της Άγιας Πετρούπολης.

Στα πλαίσια της εβδομάδας εκπαίδευσης και κατάρτισης, συζητήθηκαν περαιτέρω οι ευκαιρίες συνεργασίας που προσφέρονται ανάμεσα στο ΤΕ.ΠΑ.Κ και τα πιο πάνω Πανεπιστήμια μέσα από την Κινητικότητα Erasmus, την Διεθνή Συνεργασία, το Europe Direct Limassol και IAESTE, τις ευκαιρίες αξιοποίησης που προσφέρονται μέσα από την Διασύνδεση με τη Βιομηχανία, αλλά και τη θέση της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό χώρο από τον Ανώτερο Λέκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Δρ. Σώτο Βοσκαρίδη.

Επίσης κατά την διάρκεια του Συνέδριου ERACON 2014, στο οποίο συμμετείχαν πέρα των 300 Πανεπιστημίων από 30 χώρες, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης σε θέματα Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Vanessa Debiais, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε σε εργαστήρι-workshop με θέμα την Διεθνοποίηση, που παρουσίασαν ο Προϊστάμενος της ΥΕΔΣ, Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου και η Λειτουργός Διεθνούς Συνεργασίας, Βαλεντίνα Τουμάνιου. Ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου-Workshop, έχει αποφασισθεί η δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των γραφείων Διεθνούς Συνεργασίας και Κινητικότητας από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια.

Ο Προϊστάμενος της ΥΕΔΣ παρουσίασε επίσης μέσα από θεματικό δίκτυο, τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου κάτω από το Erasmus+. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσωπήθηκε από περίπτερο, το οποίο επισκέφθηκαν εκατοντάδες συμμετέχοντες, από τη Λειτουργό Κινητικότητας Erasmus, Σταύρη Αντωνίου, και τη Βοηθό Γραμματειακό Λειτουργό, Έλενα Ονησιφόρου.